TARİHÇEMİZ

18.01.2018 902

Eğitimde "DOĞAL-İŞİTSEL-SÖZEL" yöntemini ilke edinen okulumuz  "Rotary 2420. Bölge Vakfı İşitme Engelliler Ana ve İlköğretim Okulu" adı altında 7 Ekim 1996 tarihinde 16 öğrencisi ve 2 öğretmeniyle öğretime başlamıştır.

Türkiye'de engelliler için kurulan ilk özel özel eğitim okulu olan okulumuz, oldukça zor ve pahalı olan özel eğitim alanında çığır açmış rehabilitasyon ve diğer eğitim merkezlerine örnek olmuştur.

1996 yılında özel özel eğitim okulu olarak açılan okulumuz 2009-2010 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Okulumuzun ismi de Rotary Bölge Vakfı İşitme Engelliler İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir. İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 20 Şubat 2012 tarihinde onaylanmasından itibaren 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren Rotary Bölge Vakfı İşitme Engelliler İlk ve Orta Okulu ismiyle aynı bina içerisinde eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuza  Tuzla ilçemiz başta olmak üzere Anadolu yakasındaki ilçelerden ve  Gebze-Darıca gibi ilçelerden  öğrenci kayıtları yapılmış halen eğitime devam eden öğrencilerimiz vardır.

Okulumuzda 2020-2021 Eğitim-öğretim yılında  3 idareci 27 öğretmen, 1 Hemşire  ve 53 İlkokul 40 ortaokul olmak üzere toplam 93  kayıtlı öğrenci devam  etmektedir.

Okul binamız İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından yeniden yapım ihalesi gerçekleştirilmiştir. 2019 yılı Şubat ayında tahliye edilerek bu tarihten itibaren Tuzla Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitimine devam etmektedir.

2021-2022 Eğitim öğretim yılında yeni binamızda hizmet vermeye devam edecektir.